title image

Recycling

In Pursuit of Circular
Het nastreven van een circulaire textielindustrie

Driehonderd jaar geleden was de textielindustrie de pionier in de mentaliteit en technologie die de industriële revolutie leidde. De Spinning Jenny en de Jacquard waren de instrumenten voor massaproductie, automatisering en efficientie. Vandaag de dag is de textielindustrie vast komen te zitten in een verouderd paradigma met onaanvaardbare ecologische en sociale gevolgen. Voor de textielindustrie is de tijd nu gekomen om opnieuw te pionieren, vooruitgang te boeken en de manier waarop wij zaken doen opnieuw vorm te gaan geven. De circulaire economie is de weg vooruit. Als afval kan worden omgezet naar grondstoffen, leven we in overvloed. De verschuiving van lineaire naar circulaire productie wordt mogelijk gemaakt door een verschuiving van verwarring naar transparantie, van producten naar oplossingen en van hiërarchische structuren naar co-creatieve clusters. Als revolutie mogelijk is, is co-creatie is de sleutel. Een bedrijf kan niet veel veranderen, maar een netwerk van samenwerkende ontwerpers, merken, producenten, verkooporganisaties, retailers, visionairs, ontwikkelaars, activisten en gebruikers kunnen dit wel. Dit is uw uitnodiging om samen te werken naar de volgende vorm van economie. Als u deel wilt nemen aan deze transformatie, willen wij met u de krachten bundelen. Samen kunnen we de textielindustrie opnieuw uitvinden: met één oplossing tegelijk.

Dit zijn wij.

Dit is onze business.

Dit is onze industriële revolutie.

Hoe werkt het?
Na uw aanmelding halen we bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen bij u op. Wij zorgen er vervolgens voor dat uw textiel milieuvriendelijk wordt verwerkt tot nieuwe producten.

 

Van bedrijfskleding weer nieuwe bedrijfskleding maken

 

Bij recycling wordt van gebruikte bedrijfskleding andere producten gemaakt. Circulaire bedrijfskleding gaat een (flinke) stap verder. Door materialen te hergebruiken, wordt nieuwe bedrijfskleding gemaakt. Kristels Fashion BV heeft zich hiervoor aangesloten bij de Dutch Circular Workwear Association. Dit is een organisatie waarin producenten en resellers investeren in circulaire bedrijfskleding.

Wat is circulair?
In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Circulair vereist een goede samenwerking in de keten: producent, leverancier en eindgebruiker zetten zich in om de impact van bedrijfskleding op het milieu te minimaliseren

Schrijf u in als deelnemer

Wilt u ook uw gebruikte bedrijfskleding, helmen en handschoenen duurzaam recyclen? Schrijf u dan vandaag nog in voor de recyclingdienst.

Inschrijven?

Ga dan naar de contactpagina!